به وب سایت درمانگاه دندانپزشکی آپادانا خوش آمدید

ارتودنسی در درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

متخصص ارتودنسی درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

دکتر سمیرا کاولی   
ردیف کردن دندانها و ارتودنسی زیبایی فارغ التحصیل از دانشگاه ...............................................................................................................

ارتودنسی دندان یکی از شاخه‌‌ها و تخصص های دندانپزشکی  است. دندانپزشکان در این تخصص، به درمان عدم هماهنگی فک و عدم جفت شدن دندان ها می‌پردازند، که اصطلاحاً­ به آن مال اکلوژن نیز گفته می‌شود.

ارتودنسی علاوه بر بهبود عملکرد دهان و دندان، به زیبایی صورت نیز کمک می‌کنند و یک متخصص ارتودنسی بر اساس شرایط و نیازهای هر فرد درمان های لازم را انجام می‌دهد.

عکس ارتودنسی-درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

تمام افرادی که دارای نامنظمی و عدم هماهنگی دندان‌ها و فک و یا اصطلاحا مال اکلوژن هستند، به درمان های ارتودنسی دندان نیاز دارند.اگر فک و دندان‌ها به درستی رشد نکنند و در موقعیت نرمال و طبیعی قرار نگیرند، شرایطی به نام مال اکلوژن را ایجاد می‌کنند. در مال اکلوژن دندان ها کج می‌شوند و موقعیت نامناسبی به دست می آورند.

مال اکلوژن بیماری نیست و بر سلامت جسمی تأثیری ندارد. این وضعیت یک تغییر در موقعیت طبیعی دندان ها است. با این وجود، و هرچند که این وضعیت بیماری تلقی نمیشود، ممکن است روی ظاهر صورت و دندان ها تأثیر بگذارد و منجر به بروز احساساتی مثل خجالت زدگی، کاهش اعتماد به نفس و حتی افسردگی شود و یا روی توانایی خوردن غذا و گفتار نیز تاثیر بگذارد.

عموما افرادی که مشکلات زیر را دارند نیاز به ارتودنسی دندان دارند:

  • بیرون زدگی دندان ها و یا اورجت دندان های جلویی 
  • نامرتب بودن دندان ها و به هم ریختگی یا کراودینگ 
  • وجود دندان نهفته 
  • عدم تقارن دندان ها 
  • دیپ بایت یا جلو زدگی دندان های فک بالایی 
  • ریورس بایت 
  • نیش باز یا اپن بایت 
  • آندر بایت
  • کراس بایت 
  • وجود فاصله بین دندان ها 
عکس ارتودنسی-درمانگاه دندانپزشکی آپادانا
قبل و بعد از ارتودنسی
عکس ارتودنسی-درمانگاه دندانپزشکی آپادانا

توصیه های مهم بهداشتی

۱- برای آنکه  ارتودنسی ثابت یا متحرک، نتیجه درمانی مطلوب حاصل شود همکاری و مراجعات منظم بیمار به مطب دندانپزشکی، جهت فعال کردن سیمها و فنرهای ارتودنسی الزامیست.

۲- در ارتودنسی متحرک، پلاک های ارتودنسی در هنگام غذا خوردن و آشامیدن باید از دهان خارج شود. پس از صرف غذا و تمیز کردن دندان‌ها و پلاک ارتودنسی، مجددا در دهان گذاشته می‌شود.

۳- با مشاهده هرگونه زخم و ممانعت در غذا خوردن و صحبت کردن توسط وسایل ارتودنسی، هرگز آن را دستکاری نکنید و جهت رفع مشکل به مطب مراجعه کنید.

۴- تمیز کردن براکتها و سیم‌های ثابت ارتودنسی بعلت غیر متحرک بودن، به راحتی انجام نگرفته، جهت جلوگیری از گیرغذایی و پوسیدگی دندان‌ها، توسط مسواک‌های مخصوص انجام می‌گیرد تا از بو گرفتن و پوسیدگی جلوگیری شود.

۵- پس از تحویل پلاک‌های ارتودنسی متحرک و سیم‌های ثابت در دهان در چند روز اول، صحبت کردن و غذا خوردن به علت وجود جسم خارجی مشکل می‌باشد که به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد.

۶- هزینه درمان و مدت درمان در ارتودنسی ثابت، بیشتر از ارتودنسی متحرک بوده و در سنین بالاتر انجام می‌گیرد جهت پیشگیری، با مشاهده هرگونه اختلال و بی‌نظمی در دندان‌های کودکان خود، معالجه آنان را در سنین پایین‌تر آغاز کنید.

۷- دندانپزشک شما، مراحل کار و نوع درمان را برای شما شرح می‌دهد چون ممکن است برای ایجاد فضا و ردیف کردن دندان‌ها نیاز به کشیدن دندان‌های دایمی باشد.

۸- در ارتودنسی ثابت از جویدن آدامس و خوردن غذاهای سفت و شکننده و چسبنده با هدف جلوگیری از شکسته شدن و کج شدن سیم‌های ارتودنسی اجتناب کنید.

۹- هنگام فعالیت‌ها و ورزش‌های شدید و سنگین که با ضربه به سر و صورت همراه است و یا هنگام شنا مراقب سیم‌های ارتودنسی ثابت خود باشید و در صورت داشتن پلاک ارتودنسی متحرک آن را از دهان خارج کنید.
شماره تماس ضروری